Eckert & Ziegler BEBIG, Mick Radio-Nuclear Instruments, WOLF-Medizintechnik (WOmed)

Pressemitteilungen

Wir halten Sie auf dem Laufenden! Wenn Sie Fragen zu unseren Pressemitteilungen haben, können Sie uns gerne über das Kontaktformular der Website kontaktieren. Bleiben Sie über die neuesten Nachrichten unseres Unternehmens auf dem Laufenden:
 
Print

IBt - International Brachytherapy s.a. : IBt wordt nr.1 in de Europese permanente implantaten brachytherapiemarkt

Embargo tot 17:40 (Belgische tijd) - 28 Februari 2008

IBt wordt nr.1 in de Europese permanente implantaten brachytherapiemarkt

Seneffe - 28 februari 2008

IBt - (Reuters: IBTH.BR - Bloomberg: IBTB BB)

IBt s.a., België (IBt) kondigt de succesvolle voltooiing aan van de transactie met Eckert & Ziegler AG, Duitsland (EZAG) (waarvoor er tien dagen geleden een intentieverklaring ondertekend en aangekondigd werd - cfr. persbericht van 18 feb. 2008). De notariële akte, het onderzoek inzake due diligence, de contracten en de noodzakelijke goedkeuringen werden alle ondertekend of afgesloten.

Details van de transacties:

- IBt heeft 100% van het kapitaal van Bebig GmbH verworven (samen met zijn filialen, met name dochterondernemingen in Italië en Spanje en bijkantoren in Frankrijk en Indië; allemaal samen Bebig ). Ter herinnering: Bebig is binnen de EZAG-groep de eenheid die alle activiteiten verenigt op het vlak van implantaten die gebruikt worden voor brachytherapeutische kankerbehandeling.

- De aankoopwaarde van Bebig bedroeg 23,4 miljoen EUR. Deze waarde was gebaseerd op een EBITDA 2007, vermenigvuldigd met 5,5, en de geraamde waarde van het nettowerkkapitaal. De gebruikte cijfers waren voorlopige cijfers, die niet aan een audit onderworpen waren. De audit van de EZAG-resultaten zal naar verwachting voltooid zijn tegen eind maart. Als er een aanzienlijk verschil aan het licht zou komen met de gehanteerde voorlopige cijfers, zal het verschil cash geregeld worden zonder aanpassing van de overnameprijs.

- IBt heeft aan EZAG een totaal van 6.750.000 nieuwe IBt-aandelen uitgeschreven tegen een prijs van 3,47 EUR/aandeel. Als resultaat van deze uitgifte van nieuwe aandelen bezit EZAG 29,9 % van de stemrechten in IBt.

- De resultaten van de gecombineerde entiteiten zullen vanaf 1 januari 2008 volledig geconsolideerd zijn.

- In een aparte en private transactie heeft EZAG een optie verworven om aandelen voor begunstigden type A te verwerven, momenteel in het bezit van de stichters van IBt via IBt TP, een partnership in de VS. Een dergelijke overdracht zou onderhevig zijn aan de voorafgaandelijke goedkeuring vanwege de aandeelhouders van IBt. Indien de beschreven optie zou worden uitgeoefend, zou de daaruit resulterende acquisitie van de aandelen voor begunstigden aanleiding geven tot een verplicht overnamebod op alle aandelen van IBt.

De 2007 jaarresultaten van de onderneming zullen worden aangekondigd na de sluiting van de beurzen op 6 maart.

IBt, International Brachytherapy s.a., ontwerpt, produceert en verkoopt wereldwijd een compleet gamma van implantaten voor radiotherapie, gebruikt in brachytherapie. Brachytherapy is een medische technologie waarmee implantaten, die radio-isotopen bevatten, in het hart van kankerweefsel geplaatst worden. De lokale bestraling vanuit de implantaten vernietigt dan de kankercellen. De belangrijkste toepassing voor brachytherapie vandaag is de behandeling van gelokaliseerde prostaatkanker.

Contact :
+32-64- 520 811
François Blondel, CEO
Laurence Goemaere, Investors Relations Manager

Internet: www.ibt.be

 

Back