Eckert & Ziegler BEBIG, Mick Radio-Nuclear Instruments, WOLF-Medizintechnik (WOmed)

Pressemitteilungen

Wir halten Sie auf dem Laufenden! Wenn Sie Fragen zu unseren Pressemitteilungen haben, können Sie uns gerne über das Kontaktformular der Website kontaktieren. Bleiben Sie über die neuesten Nachrichten unseres Unternehmens auf dem Laufenden:
 
Print

IBt - International Brachytherapy s.a. : Reorganisatie van de activiteiten van de groep IBt

2 juni 2008 - IBt - (Reuters: IBTH.BR - Bloomberg: IBTB BB)

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van heden 2 juni heeft IBt de intentie aangekondigd om zijn activiteiten te integreren en te reorganiseren. Eerder vandaag werd deze beslissing ook meegedeeld aan de afgevaardigden van de werknemers.

Ter herinnering: in februari van dit jaar verwierf IBt de controle over het Duitse bedrijf BEBIG GmbH, dat in dezelfde sector als IBt actief is, dit wil zeggen de behandeling van bepaalde vormen van kanker via permanente implantaten. De groep heeft momenteel twee operationele sites, in Seneffe en in Berlijn, met grotendeels dezelfde activiteiten.

De uitvoering van dit integratie- en reorganisatieplan beoogt een hoger productierendement, en wil de activiteiten efficiënter verdeler over de verschillende sites van de groep.

In grote lijnen plant dit integratieplan (1) de concentratie, in Seneffe, van alle activiteiten van de afdelingen Verkoop & Marketing, Onderzoek & Ontwikkeling betreffende de intellectuele eigendom van IBt, alsook alle algemene diensten van de moedermaatschappij (Finance, HR, IR, legal, enz.), en zal de (2) productie van implantaten in Berlijn geconcentreerd worden.

Om alle wettelijke bepalingen na te leven, heeft het bedrijf vandaag de intentie aangekondigd om de afdeling "Manufacturing" van zijn vestiging van Seneffe te sluiten, en over te gaan tot collectief ontslag. Conform de toepasselijke procedures heeft de directie de vakbondsorganisaties voorgesteld om de informatie- en consultatieronde op te starten, om enerzijds de mogelijkheden te onderzoeken om collectief ontslag te vermijden of te reduceren, en anderzijds na te gaan welke sociale maatregelen nodig zijn om de gevolgen van een dergelijk collectief ontslag te verzachten.

IBt, International Brachytherapy s.a., ontwerpt, produceert en verkoopt wereldwijd een compleet gamma van implantaten voor radiotherapie, gebruikt in brachytherapie. Brachytherapy is een medische technologie waarmee implantaten, die radio-isotopen bevatten, in het hart van kankerweefsel geplaatst worden. De lokale bestraling vanuit de implantaten vernietigt dan de kankercellen. De belangrijkste toepassing voor brachytherapie vandaag is de behandeling van gelokaliseerde prostaatkanker.

Contact:
François Blondel, CEO
Laurence Goemaere, Investors Relations Manager
Tel: 064.520811
E-mail: ir@ibt.be

Website: www.ibt.be

Back