Eckert & Ziegler BEBIG, Mick Radio-Nuclear Instruments, WOLF-Medizintechnik (WOmed)

Pressemitteilungen

Wir halten Sie auf dem Laufenden! Wenn Sie Fragen zu unseren Pressemitteilungen haben, können Sie uns gerne über das Kontaktformular der Website kontaktieren. Bleiben Sie über die neuesten Nachrichten unseres Unternehmens auf dem Laufenden:
 
Print

IBt - BEBIG wint tender voor implantaten in Spanje

IBt - (Reuters: IBTH.BR - Bloomberg: IBTB BB)

Seneffe, België, 3 september, 2008.

IBt, de groep die gespecialiseerd is in permanente brachytherapie-inplanten voor de behandeling van kanker, maakte vandaag bekend dat het een grote Europese tender heeft binnengehaald voor de levering van IsoCord® prostaatzaadjes aan de Madrileense vestigingen van het bekende kankeronderzoekscentrum Hospital Universitario Ramón y Cajal.

Dit drie jaar contract, met een productwaarde van meer dan 0,7 miljoen euro, zal de positie van de onderneming op de Spaanse markt als leverancier van radiotherapieproducten nog verder versterken. Dit is al het vijfde langlopende contract voor de levering van implantaten dat met een Spaans ziekenhuis werd ondertekend sinds de oprichting van de Spaanse dochteronderneming eerder dit jaar.

IsoCord® bestaat uit een verschillend aantal aan elkaar gekoppelde permanente zaadjes en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de behandeling van prostaatkanker. De implantaten zijn bijzonder eenvoudig te gebruiken en zorgen ervoor dat de arts de ingreep korter en dus ook veiliger kan houden. Langlopend onderzoek heeft aangetoond dat deze behandelingsmethode dezelfde of zelfs betere resultaten oplevert dan de klassieke prostatectomie of externe radiotherapie, maar voor de patiënt minder neveneffecten inhoudt. Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Ieder jaar worden in Europa ongeveer 135.000 nieuwe gevallen vastgesteld.

IBt BEBIG Group ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd radiotherapie-implantaten die worden gebruikt voor permanente brachytherapie. De groep heeft vandaag naast dochterondernemingen in Duitland, Frankrijk, het VK, Ierland, Spanje en Italië ook tal van distributeurs over de hele wereld.

Contactpersonen François Blondel, CEO

Laurence Goemaere, Investor Relation Manager

Tel: +32 (0)064.520811

E-mail: ir@ibt.be

Website: www.ibt.be

Back