Eckert & Ziegler BEBIG, Mick Radio-Nuclear Instruments, WOLF-Medizintechnik (WOmed)

Pressemitteilungen

Wir halten Sie auf dem Laufenden! Wenn Sie Fragen zu unseren Pressemitteilungen haben, können Sie uns gerne über das Kontaktformular der Website kontaktieren. Bleiben Sie über die neuesten Nachrichten unseres Unternehmens auf dem Laufenden:
 
Print

IBt - International Brachytherapy s.a. : Expansie in Rusland Ontwikkeling van een Joint Venture

Seneffe - 2 oktober 2008

IBt - (Reuters: IBTH.BR - Bloomberg: IBTB BB)

IBt NV is exclusieve onderhandelingen gestart met de Russische ondernemingen "Russian Corporation for Nanotechnologies" (RNT) en "000 Bebig" over het opzetten van een joint venture in de Russische Federatie. De joint venture heeft tot doel een hi-tech onderneming te creëren die zich zou specialiseren in de productie en ontwikkeling van radioactieve microbronnen en accessoires voor de behandeling van kanker met brachytherapie.

Conform de voorwaarden van de ontwerpovereenkomst zouden de partijen een joint venture oprichten die zal werken vanuit Moskou. IBt zou daarbij optreden als co-investeerder en zou door de inbreng van zijn technologie, knowhow en intellectuele eigendom een bijdrage leveren aan het kapitaal van de joint venture. In ruil zou IBt een participatie krijgen in het kapitaal van de nog op te richten vennootschap. De totale waarde van de joint venture zou meer dan 7 miljoen EUR bedragen.

Over de Russische partners:

(1) "Russian Corporation for Nanotechnologies" wordt de belangrijkste partner in de joint venture en brengt kapitaal en uitrusting in.

(2) De vennootschap "000 Bebig", die in juli 2004 werd opgericht, is er samen met zijn strategische partner "Zavod Medradiopreparat" in geslaagd om de Russische markt voor radioactieve microbronnen te ontwikkelen. Het is tot vandaag de enige onderneming die radioactieve microbronnen verdeelt over de hele Russische Federatie.

IBt BEBIG Group ontwikkelt, produceert en verdeelt wereldwijd een volledig gamma van radiotherapie-implantaten die worden gebruikt voor permanente brachytherapie. Sinds de overname van BEBIG GmbH door IBt in februari 2008 is de groep marktleider in zijn segment. De groep heeft dochterondernemingen in Duitsland, Frankrijk, de UK, Ierland, Spanje en Italië en telt tal van distributeurs over de hele wereld.

Contactpersonen François Blondel, CEO, Managing Director

Laurence Goemaere

Tel: +32 (0)064.520811

E-mail: ir@ibt.be

Website: www.ibt.be

Back